KARS ÇİMENTO FABRİKASI

1969 yılı Ağustos ayında bir kamu iktisadi kuruluşu olarak temelleri atılan Kars Çimento Fabrikası, Haziran 1976 yılında işletmeye açılmış ve aynı yıl klinker ve çimento üretimine başlamıştır. Çimentaş Topluluğu, 1996 yılı Haziran ayında Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’ndan satın aldığı Kars Çimento Fabrikası’nda faaliyetlerini sürdürüyor.

Kars Çimento San. ve Tic. A.Ş. Kars'a 10 kilometre mesafede, Bozkale Köyü Mevkii’nde bulunmaktadır. 475.844 m² alanda bulunan tesisimiz; yılda 435.000 ton klinker kapasitesi ve 596.000 ton çimento üretim kapasitesine sahiptir. gerek iç pazarda gerekse Gürcistan, Nahcivan pazarlarında ürünlerine güvenilen, talep edilen, rekabetçi bir işletmedir.

Fabrikamızda çimento satışı ile birlikte hazır beton laboratuvarımız sayesinde ürünlerimizin model beton değerlerini haftalık olarak takip etmekteyiz. Artan çimento talebini karşılayabilmek için teknolojik gelişmeleri takip ediyor, yenilenen ekipmanlarımızla yenilikçi ve güvenilir bir hizmet sağlıyoruz.

Çevreye yönelik çalışmalarımızı büyük bir hassasiyet içinde yürütürken, fabrikamızın çevresini güzelleştirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ayak bastığımız toprakları ağaçlandırmayı önemsiyor, fabrika alanına diktiğimiz yaklaşık 36.000 fidan ile doğaya kök salıyoruz.

Sahip olduğumuz Atık Bertaraf Lisansı sayesinde bölgede açığa çıkan endüstriyel ve evsel atıkların bertarafı konusunda özel ve resmi kuruluşlara hizmet veriyoruz.